A MATUA PINCÉSZETRŐL

A MATUA PINCÉSZETRŐL

image-5.pngA pincészet története az 1960-as években kezdődött, amikor Bill és Ross Spence testvérpár a borkészítés mesterségében szerzett tudásukat kezdték el kamatoztatni. Ross a borkészítésre szakosodott, de mindketten elsajátították a szőlőtermesztést. Miután megszerezték a diplomát, önállóan nekiláttak, hogy megalkossák azt a bort, amely elvarázsolta az egész világot. A Spence fivérek nagymamájuk és édesanyjuk segítségével saját telket vásároltak a Matua Roadon Auckland északnyugati részén.

1969-re Bill és Ross elkezdték vetni saját szőlőjük magjait, beleértve a Sauvignon Blanc első kereskedelmi elültetését. Az elkövetkező néhány évben a testvérek folyamatosan nemesítették a szőlőt, fokozatosan bővítve termelésüket abban a reményben, hogy saját, különleges töveik lehessenek. 1974-ben megszületett a Matua, amelyet Bill és Ross első földterületéről neveztek el.

Matua Regional Range Marlborough Sauvignon Blanc

 

Az első, 400 üveg Sauvignon Blanc-ból Matua lett és ezzel ők lettek az új-zélandi  Sauvignon Blanc első gyártója. 2012-ben a Matua kékeszöld színűvé vált, és egy merész, új külsőt mutatott be! Ez volt az az év is, amikor Matua elnyerte az Év Új-Zéland Producere díjat a 2012-es londoni Nemzetközi Bor- és Szeszversenyen – ez volt az első alkalom, hogy Matua minőségét elismerték a világ színpadán! 2012 óta a Matua nem hagyta abba a növekedést és az innovációt. 2015-ben a márka zsinórban harmadik éve nyerte el az Év borásza bajnoki címet.